Parkies komt naar Zonnebeke

Acht weken lang in juli, augustus en ook het eerste weekend van september vond vorig jaar op vrijdagavond het festival Parkies plaats op kasteeldomein in Zonnebeke. “Er komt een tweede editie”, maakt burgemeester Ingrid Vandepitte (#Team8980) bekend.

“We hadden vorig jaar natuurlijk een groot geluk met het weer. Er waren ook mensen uit de omliggende gemeente aanwezig. Inwoners brachten hun familie van elders mee.”

Wie er allemaal komt optreden, wordt in juni bekendgemaakt. “Volgens de organisatoren van Parkies was Zonnebeke één van de betere locaties in onze provincie”, aldus schepen Jan Vandoolaeghe. “Men schat dat er in totaal vijf- à zesduizend mensen opdaagden. Vorig jaar vielen we samen met Parkies in Roeselare maar daar verhuist men naar een donderdagavond.”

Aanvankelijk stond de horeca sceptisch tegenover de komst van Parkies maar het werd blijkbaar een win-win-situatie. “De optredens waren afgelopen omstreeks 22.30 à 23 uur en waren er bezoekers die nadien nog eens verlegden naar een café”, zegt eerste schepen Dirk Sioen. “Op die manier was de horeca content.”

Vorige
Vorige

Parkies komt naar Sint Truiden

Volgende
Volgende

Parkies komt naar Maldegem